sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Luukku 14.


Tämän päivän luukussa taas ruokaohjeita! Kävin pari päivää sitten kovan taiston, minä vs. juustokakku ja tällä kertaa juustokakku vähän vei... Oli tarkoitus kuvata video ja aloitinkin sitä, mutta sitten kamera päätti taas alkaa kuvaamaan jotain omituista pakattua videomuotoa (joka on ihan hirveetä katella) joten nyt saatte vaan kuvia. Ohje on kotikokki.fi:stä nimellä ''kolmen suklaan kakku''.
Oli ehkä vähän turhan kunnianhimoista noin niinku ensimmäiseksi kakuksi johon käyttää liivatetta...

Ensin tein keksipohjan digestive-kekseistä, kaakaojauheesta ja voista.

Liivatejauhe yhdistettiin maitoon, jätettiin turpoamaan ja lämmitettiin myöhemmin

Suklaa sulatetaan varovasti (n. 20 sekuntia kerrallaan) maidon seassa ja yhdistetään lämmitettyyn liivatemaitoon. Tämä seos taas yhdistetään vatkattuun vispikermaan. Seos kaadetaan keksipohjan päälle (joka on odottanut jääkaapissa) ja siirretään jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään.

Kakkuun tulisi siis kolme kerrosta (=kolmea eri suklaata) ja kaikki kerrokset tehdään erikseen eri suklaista. Muutamia huomioita:
- Älä tee kakkua kiireessä :D
- Anna kerrosten jähmettyä kunnolla ennen seuraavan lisäämistä (sekoittuvat muuten), vähintään puolisen tuntia. Aika vaihtelee ohjeesta riippuen, yhdessä väitettiin että noin viisi minuuttia jääkaapissa riittää mutta ei todellakaan riitä. :D
- Kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä ja vielä kerran kärsivällisyytta.

Omalle kakullenihan siis kävi näin:


Mutta kaikki viisi ihmistä jotka sitä on käyny syömässä, on kumminki kehunu makua. Ensimmäiseksi juusto/miksilie kakuksi kumminki ihan hyvin ;) Ensi kerralla paremmin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti