sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Luukku 7.



Tänään luukun aiheena on mug cake! Eli suomeksi mukikakku tai mikrokakku mukissa. Olen aikaisemminkin näitä tehnyt, mutta en niin hyvin onnistunut, kuin normaalin kakun tekemisessä. Eli vaikka tämä onkin nopea ja yksinkertainen, niin ajastimella leikkiminen ei ole helppoa. Tein itse kaksi kakkua, toinen meni ylikypsäksi ja toinen jäi liian raa'aksi.

Eli tarkoituksena nyt kuitenkin on jakaa Mutakakku mukikakun resepti. Tai resepti siis millä minä sen tein. Ja koska itselläni on hyperkalsiuria, niin tämä kakku on maidoton. Jos haluaa tehdä maidollisen version (maussa ei kai ole oikeastaan mitään eroa) niin käytää vaan veden tilalla maitoa. Ylipäänsä maidollisista leivonnaisista ja ruuista saa maidottoman melkein pelkästään laittamalla maidon tilalle vettä. Tai no, ruokien kanssa saa joskus kikkailla, mutta leivosten ja kakkujen kanssa tämä pätee. Ja juomien. En esimerkiksi osaa juoda maitokaakaoo itsetehtynä, kahvilan maitokaakao on taivaallista, mutta koska maito jo leivonta-aineena ällöttää tietyllä tapaa, en sitä voi edes juoda.

Joka tapauksessa, mennäänpän siihen reseptiin.

Mutakakku mukikakkuna


4rkl vehnäjauhoja
4rkl sokeria
3rkl kaakaojauhetta
3rkl vettä
1rkl öljyä
1 kananmuna
1/4tl suolaa
1/4tl leivinjauhetta

Eli tässä on tavarat mitä itse käytin, plus tietenkin vesi mikä tuli suoraan hanasta. Ja mitään ylimääräistä en näiden tuotteiden näyttämisellä saa, vaan ihan omasta tahdosta näytän mitä tuotteita olen käyttänyt. Mulla ei ollut kotona ollenkaan ruokaöljyä, joten Flora oli kelpokorvike eikä ainakaan omasta mielestäni vaikuttanut makuun juuri ollenkaan. Jos joku siellä ruudun toisella puolella tietää paremmin, että ei esimerkiksi kannata korvata öljyä flooralla ja miksi ei, niin saa vapaasti kertoa, tämmöinen satunnainen kotileipuri kun ei sitä tiedä.

Kuten jo aikaisemmin mainitsinkin, niin jouduin tämän kahteen kertaan tekemään, ekalla kerralla sekoitin ensiksi kuivat aineet keskenään ja sitten vasta märät aineet. Ei kuitenkaan onnistunut, vaan kannattaa tuossa ohjeen järjestyksessä sekoittaa. 


Älkää myöskään tehkö tätä mun ekaa virhettä ja sekoittako siinä kupissa niitä aineita. Ei tule onnistumaan, tai ei ainakaan mulla onnistunut, jouduin siis siirtämään sen kaiken kippoon ja siinä vaiheessa alko oleen jo epätoivoista ekan yrityksen kohdalla. Mutta tässä siis nyt ne kuivat aineet sekoitettuna keskenään.
sa

Ja tältä näytti mun eka taikina, ei todellakaan miltään herkulliselta, eikä se makukaan valmiissa kakussa mikään kauhean miellyttävä ollut. Lähinnä sitkeä ja suklainen. Ei siis välttämättä yhdistelmä minun makuuni.

Tältä kuitenkin näytti toinen taikina. Paljon onnistuneemman näköinen eikös vain? Ja herkullisemman ja siistimmän ja onnistuneemman. Ei ole vaikea todellakaan arvata, että tämä oli se onnistuneempi versio näistä kahdesta.

Eli ei kuin mikroon sitten vain. Alkuperäisessä ohjeessa sanottiin, että n. 50sek riittää. Mutta koska itselläni on hieman tehoton mikro, niin olin varautunut pitämään kauemmin. Ohjeessa myös sanottiin että 1,5 min on ehdoton maksimi. 
Ensiksi pidin sen 50sek ja taikina oli liian löysää, loppujen lopuksi pidin minuutti kymmenen sekuntia ja olisi varmaan vielä kaksikymmentä sekuntia saanut pitää, sen verran löysää tuo vielä on. 
Haluan kuitenkin huomauttaa, että kannattaa aina välillä kokeilal sitä seosta ja työntää oikeasti haarukka syvälle, sillä ekalla kerralla tuo jäi minulla raa'aksi päältä mutta sisältä oli siis täysin kypsä.

Tässä siis minun kuppini valmiina ja kuten kuvasta huomaa, niin keskeltä oli jäänyt liian raa'aksi tuosta pinnalta. Olisi siis hetken saanut vielä olla mikrossa. Hyvää, vaikka hurjan makeaa oli! Eli itse en ainakaan yhtä enempää näitä pysty kerralla syömään. Nämä on kuitenkin helppoja esimerkiksi yllärivieraiden maisteltavaksi. Suhteellisen yksinkertaista ja makeaa ja kaikille riittää aivan varmasti se yksi.
Eli rohkeasti kokeilemaan tätä vain! Ja tulkaa ihmeessä kertomaan miten onnistui!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti