sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Luukku 21.



Omaa toiseksi viimeistä luukkua viedään! Apua, tämän vuoden joulunalusaika on mennyt kauhean nopeasti. Yleensä, kun joulukuu alkaa, tuntuu,että aika hidastuu. Ehkä sitten vaan tänä vuonna on kamalasti ollut kaikenlaista tekemistä. On ollut joululahjojen hankkimista, koulun alkamisen odottamista ja jännittämistä, töitä, oman kodin saamista joulukuntoon ja tietenkin tämän joulukalenterin kirjoittamista. Hiljaa mielessäni pelkäsin, että tämä joulukalenteri kusee jollain tavalla, mutta ei! Yksi suunnitelma ollaan jouduttu poistamaan, mutta muuten kaikki on sujunut mallikkaasti. Mä kerran meinasin unohtaa laittaa postauksen, mutten kuitenkaan kokonaan unohtanut! Onneksi sentäs meitä on kaksi kirjoittamassa, yksin tämä olisi ollut aika iso homma. Toteutettavissa oleva kuitenkin, mutta iso.

Tänään ei kuitenkaan kalenterin aiheena ole joulukiireiden päivittely, vaan piparkakkutalo! Minä tein ekaa kertaa alusta loppuun asti (muoteilla kylläkin ja valmistaikinalla... :D) piparitalon itse! Olen siis joskus vuonna nakki ja muusi kokeillut samoilla muumi-muoteilla tehdä piparkakkutaloa, enkä onnistunut. Silloin sain parit palovammat sormiin sokerista ja piparit katkeili ja meillä taisi loppua piparitaikinakin kesken. Nyt kuitenkaan ei saanut (ennakko-odotuksista huolimatta) yhtäkään palovammaa sormiin ja yksikään pala ei hajonnut pahasti. Ihan täydellinen siitä ei tullut, sillä laskeskelin väärin seinien pituudet ja silleen, mutta ei haittaa mitään, "hieno" siitä kuitenkin tuli!!



Eli tosiaan muumitaloa tuossa on lähdetty hakemaan, toivottavasti muistuttaa sitä edes etäisesti! Piparitaikinan merkkiä en kyllä yhtään muista, jotain ihan perus valmistaikinaa käytettiin. Ja onneksi käytimme valmistaikinaa, sillä ohje, millä meillä tehdään jää liian pehmeäksi, kun taas tuo valmistaikina menee aivan kovaksi. Pysyy siis paremmin paikallaan eikä lähde taipumaan, kun laittaa kuumaa sokeria ja yrittää liimata palaa paikalleen.


Hyvä nyt tässä vaiheessa huomata, että tässä kuvassa on virhe, mutta ei se mitään. Enää en jaksa lähteä sitä korjaamaan. Tosian idea oli hieno, toteutus ei niinkään. Eli haettiin siis tuossa lumikinoksia taloon, koska piti saada monet virheet itse tuossa talossa korjattua, ja ainakin peitettyä suurin osa saatiin niistä. Eri asia sitten, kuinka kauniisti ne tuli korjattua. Ei kamalan kauniisti, mutta ei se mitään, hyvää sen ainakin pitäisi olla.:D


Tähän vielä toi seinä minkä jouduimme vähän ihmeellisesti tuonne sisälle tunkemaan, kun tila ei riittänyt. Koristeltuakaan ei sitä kauhean hyvin saatu, joten siihen sitten kuorrutteella kirjoitin #14, mikä tietenkin on Pekka Jormakan pelinumero. Eihän sitä nyt jääkiekkoa pidä joulunakaan unohtaa!

Nyt kuitenkin menen itse takaisin äärimmäisen jännittävän jääkiekkopelin pariin! Ps. enää kolme yötä jouluun!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti